BOEKEN

workshop disc

optimaal samenwerken en presteren

De workshop DISC is een praktijkgerichte workshop, waarbij je de kennis over jouw communicatie en gedrag en dat van anderen vergroot.

Je bent beter in staat elkaar positief te beïnvloeden, elkaar te begrijpen en conflicten te vermijden, die veroorzaakt worden door miscommunicatie.

De Workshop DISC is ook erg geschikt voor teams die op een laagdrempelige manier de onderlinge communicatie willen verbeteren, conflicten tot het verleden willen laten behoren en een samenwerking willen waarbij ieders kwaliteiten gezien, erkend en benut worden.

Indien gewenst ontvangt elke deelnemer een DISC Persoonlijke stijl profiel en Key Card.

OP LOCATIE OF ONLINE MET LIVE VIDEO

Een leuke en leerzame workshop die me veel inzicht heeft gegeven in mijn eigen en andere communicatiestijlen. Hierdoor ben ik beter in staat ‘de klik’ te maken met anderen
Workshop DISC: wat leer je?
 • Inzicht in de eigen communicatie- en gedragsstijl
 • Uitgebreide toelichting op het eigen DISC profiel
 • Deelnemers leren hoe hun gedrag op anderen overkomt en hoe zij beter kunnen afstemmen op de communicatiestijl van de ander
 • Herkennen van communicatiestijlen
 • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden
 • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie voor mensen met andere communicatiestijlen

INHOUD WORKSHOP DISC

 • Uitleg DISC model
 • Inzicht in de verschillende DISC communicatiestijlen
 • Herkennen van en afstemmen op de DISC stijl van de ander
 • Ruis en miscommunicatie vermijden
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten
 • Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden

 

VOOR WIE?
De workshop DISC is voor elk team, groot of klein, waarvan de deelnemers inzicht willen krijgen in de eigen communicatie- en gedragsstijl, sterkten en valkuilen en beter wil samenwerken.

 

ONZE AANPAK
Tijdens onze trainingen en workshops worden theorie en interactieve werkvormen met elkaar afgewisseld. Praktische tips, veel interactie, ruimte voor behandelen eigen praktijkcasus en brainstorm over hoe te vertalen naar de eigen praktijk van het team, zijn vaste onderdelen binnen onze trainingsaanpak.

 

WAT IS DISC?
Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. De inzichten die DISC biedt helpen om relaties op te bouwen en te herstellen, meer inzicht te verwerven in jezelf, conflicten op te lossen, en optimale communicatie te realiseren.

De letters DISC staan voor:

D = Dominant
Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen: Direct en Taakgericht
Kenmerkend: extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.

I = Interactief
Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt: Direct en Mensgericht
Kenmerkend: extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.

S = Stabiel
Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving: Indirect en Mensgericht
Kenmerkend: introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.

C = Consciëntieus
Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures: Indirect en taakgericht
Kenmerkend: introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

(meer informatie over DISC kun je hier vinden)

Wat levert de workshop DISC op?

De workshop DISC levert op:

 • Inzicht in de eigen gedrag- en communicatiestijl
 • Inzicht in, herkennen van en acceptatie voor mensen met andere gedrag- en communicatiestijlen
 • Sneller ‘de klik’ maken met anderen
 • Anderen positief beïnvloeden
 • inzicht in eigen talenten, sterkten en valkuilen
 • Teams werken na workshop DISC fijner en effectiever samen

INVESTERING
DISC Workshop van een 1/2 dag: v.a. € 89,- p.p. excl. btw (zonder persoonlijk  DISC profiel)
DISC Workshop van 1 dag, inclusief Persoonlijk DISC Profiel ‘Persoonlijke Stijl’ en Key Card: Prijs op aanvraag

Tarief is excl BTW en eventuele locatie- en cateringkosten.

De workshop DISC kan ook als ‘incompany’ en op basis van maatwerk gegeven worden. De workshop wordt dan afgestemd op het team, teamdoel, organisatiedoel, ervaring, teamsamenstelling, beschikbare tijd, budget en leerbehoefte.

We stemmen de wensen en mogelijkheden graag zo af dat, rekening houdend met bovenstaand, een zo optimaal mogelijk resultaat wordt behaald.


AANTAL DEELNEMERS

5 tot 12 deelnemers
(grotere teams mogelijk bij ‘incompany’/maatwerk. Informeer naar de mogelijkheden)


MOGELIJK OOK 
INTERESSANT
DISC kent vele toepassingen. Naast teamontwikkeling bieden we ook maatwerktrajecten speciaal voor:

 • Commerciële professionals; ontdek en verbeter je kwaliteiten en aandachtspunten binnen het verkoopproces, maak een klik met elke klant
 • Leidinggevenden; geef effectiever leiding, leiderschapsstijlontwikkeling
training online volgen?

Al onze (bedrijfs)trainingen, workshops en coaching bieden we ook online aan, live met trainerInteractief, efficiënt en met resultaat!

Nieuwsgierig? >> Bekijk hier onze Online DISC training voor teams

ervaringen van deelnemers
 • Benny SmeetsBenny SmeetsCareffect

  Ik heb van Yvo een DISC training mogen meemaken. Onderdeel daarvan was een persoonlijk gesprek waarin Yvo coacht over het omgaan met je eigen stijl. Yvo is een erg prettige sparringspartner. Hij kan op basis van de analyse herkenbare gedragseigenschappen concreet benoemen en daarbij tips geven om effectiever je eigen gedrag te sturen en te anticiperen op gedrag van je gesprekspartner.

 • Monique HoubenMonique HoubenMediahuis Limburg

  Een professionele, gedreven en resultaatgerichte coach met veel passie en praktijkervaring ", zo heb ik Yvo leren kennen tijdens onze samenwerking bij Mediahuis Limburg. Het afgelopen jaar heeft Yvo zijn expertise gewijd aan het versterken van onze salesmedewerkers middels coaching on the job, trainingen en workshops. Ik ben onder de indruk hoe Yvo medewerkers coacht, ze ondersteunt en naar een hoger niveau tilt. Met zijn praktijkvoorbeelden en zijn energieke manier van trainen weet hij enthousiasme over te brengen op medewerkers en haalt hij het beste in mensen naar boven. Yvo is met zijn vakbekwaamheid een aanrader voor elke organisatie die wil excelleren in sales.

 • Danny PalmenDanny PalmenSmit&Dorlas

  Yvo is een echte professional die met veel kennis van zaken, enthousiasme, passie en humor zijn trainingen geeft, waar je na afloop echt bij jezelf denkt van "hier heb ik echt iets aan gehad, hier ben ik wijzer en beter van geworden. Ik kan Yvo dan ook echt aan een ieder aanbevelen die behoefte heeft om zichzelf nog meer te ontwikkelen en/of zijn of haar kennis te verbreden.

 • Cyriel HendrixCyriel HendrixStepco

  “Trainen met veel diepgang, interactie en persoonlijke begeleiding, die toegepast kan worden op de praktijk. De trainingen zijn persoonlijk, professioneel en gericht op resultaat"

 • Kim NafzgerKim NafzgerMediahuis Limburg

  “Yvo is gedreven, enthousiast en communicatief zeer sterk. Vanuit zijn jarenlange praktijkervaring als leidinggevende heeft Yvo een zeer effectieve en eigen stijl van trainen en coachen ontwikkeld. Zowel tijdens individuele, als groepstrajecten, weet hij de kern van de zaak te benoemen en je praktijkgerichte adviezen mee te geven. Zijn gedrevenheid en enthousiasme tijdens de trainingen en coachingstrajecten zijn aanstekelijk en maken samenwerken met hem heel plezierig".

MEER INFORMATIE OF EEN VRAAG?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over de Workshop DISC? Neem gerust contact met ons op en vul onderstaand contactformulier in of bel 06-53900994.

  TRAINER

  YVO
  Certified DISC Q4 trainer & NLP Coach

  certificering
  ook interessant
  inspiratie
  bel mij terug

  Als je hieronder je naam en telefoonnummer achterlaat, dan nemen wij contact met je op.

   zelf aan de slag met DIS?
   DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER !
   succesvol door effectieve communicatie

   Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak. Het klikt en met één woord begrijpen we elkaar. Met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.

   In dit Whitepaper leg ik je uit hoe je door gebruik te maken van het DISC model op elk type gesprekspartner kunt afstemmen, zodat de communicatie optimaal verloopt.

   Een waardevolle handleiding voor leidinggevenden, teams, accountmanagers, HR managers, P&O adviseurs en ieder andere professional die succesvoller wil zijn in wat hij doet.