BOEKEN

training team kracht

Effectieve communicatie en krachtige presentatie

De training ‘team kracht’ is een praktijkgerichte training, waarmee het team de onderlinge communicatie en samenwerking versterkt.

Tevens wordt de persoonlijke- én teampresentatie krachtiger, doordat de persoonlijke styling wordt afgestemd op de unieke kracht van de teamleden. Bij het persoonlijke kledingadvies kan ook rekening gehouden worden met het imago dat het team of de organisatie wilt uitstralen.

De samenwerking krijgt een boost en de teamleden en het team als geheel stralen zelfvertrouwen, kracht en succes uit.

Elk teamlid ontvangt een DISC Persoonlijke stijl profiel en afhankelijk van de behoefte kan een teamgrid gemaakt worden, waarmee in één oogopslag de onderlinge kwaliteiten zichtbaar zijn en te zien is hoe deze elkaar kunnen versterken.

OP LOCATIE OF ONLINE MET LIVE VIDEO

We begrijpen elkaar beter, werken beter samen en behoeden elkaar voor elkaars valkuilen. Omdat we ons zekerder voelen in onze zakelijke outfits, stralen we als collectief ook meer zelfvertrouwen en succes uit. Klanten reageren hier positief op!

Effectieve communicatie
Elk teamlid ontvangt een DISC Persoonlijke stijl profiel en afhankelijk van de behoefte kan een teamgrid gemaakt worden, waardoor de onderlinge kwaliteiten zichtbaar zijn. Het DISC profiel vormt de basis waarmee het team inzicht krijgt in elkaars voorkeurscommunicatiestijl. Tijdens de training worden aan de hand van 16 persoonlijkheidstypes inzicht verkregen wat wel en wat niet werkt voor elk type en hoe onderlinge communicatie geoptimaliseerd kan worden. Ook worden persoonlijke kwaliteiten vertaald naar teamkwaliteiten.

Krachtige zakelijke presentatie met kleur
Je gaat als team onder begeleiding van een ervaren styliste gezamenlijk aan de slag met het thema Persoonlijke Styling binnen jouw zakelijke/werkomgeving. Doordat je bewuster omgaat met je persoonlijke styling in je werkomgeving, maak je als team een krachtige indruk. Iedereen weet dat de 1e indruk voor een groot deel bepalend is voor de daaropvolgende communicatie en samenwerking. Hoe maak je met jouw persoonlijke styling binnen jouw werkomgeving een perfecte 1e indruk, waardoor jij succesvoller bent én een grotere bijdrage levert aan realiseren van de bedrijf- of team doelstellingen? Elk teamlid ontvangt een persoonlijk kleding kleur en -stijladvies, dat indien wenselijk, afgestemd is op de gewenste bedrijfscultuur en het imago dat het team wil uitstralen.

 

WAT LEER JE?

 • Inzicht in elkaars communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en elkaars sterke en zwakke punten
 • Teamleden leren hoe hun gedrag op anderen overkomt en hoe zij beter kunnen afstemmen op de communicatiestijl van de ander
 • Teamleden weten van elkaar hoe men met bepaalde situaties onder druk omgaan
 • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden
 • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking
 • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie
 • Afspraken aanscherpen over hoe met elkaar om te gaan
 • In actie komen m.b.t. te behalen resultaten
 • Met zelfkennis en communicatie meer plezier, energie en betere prestaties leveren
 • Je weet welke kledingkleuren voor jou werken en welke niet
 • je leert hoe je met jouw zakelijke outfit een perfecte 1e indruk maakt
 • Je weet welke zakelijke stijlen voor jou werken
 • Teamleden zijn creatiever in het samenstellen van outfits en combineren van stijlen

INHOUD TRAINING

 • Uitleg DISC model
 • Inzicht in de verschillende DISC communicatiestijlen
 • Herkennen van en afstemmen op de DISC stijl van de ander
 • Het filtermodel
 • Ruis en miscommunicatie vermijden
 • Effectief beïnvloeden van gedrag
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
 • Inzicht in de kwaliteiten en talenten van de teamleden. Wat maakt hen uniek en hoe kunnen we de onderlinge kwaliteiten benutten en versterken
 • Impact Persoonlijke Styling op het maken van de 1e indruk, samenwerking, communicatie, het imago van het bedrijf en succesvol zijn
 • Persoonlijke kleur- en stijlanalyse
 • Persoonlijk zakelijk kledingadvies, eventueel rekening houden met imago van het team/bedrijf

 

VOOR WIE?
De training team kracht is geschikt voor elk team, groot of klein dat beter wil presteren, dat fijner met elkaar wil samenwerken, elkaar beter wil kennen, optimaal gebruik wil maken van elkaars kwaliteiten en een krachtigere indruk wil maken naar interne- en externe klanten. Teams die kiezen voor de training ‘team kracht’ willen succes uitstralen en ook echt succesvoller zijn!

 

ONZE AANPAK
Tijdens onze trainingen worden theorie en interactieve werkvormen met elkaar afgewisseld. Praktische tips, veel interactie, ruimte voor behandelen eigen praktijkcasus en brainstorm over hoe te vertalen naar de eigen praktijk van het team, zijn vaste onderdelen binnen onze trainingsaanpak.

 

WAT IS DISC?
Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. De inzichten die DISC biedt helpen om relaties op te bouwen en te herstellen, meer inzicht te verwerven in jezelf, conflicten op te lossen, en optimale communicatie te realiseren.

De letters DISC staan voor:

D = Dominant
Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen: Direct en Taakgericht
Kenmerkend: extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.

I = Interactief
Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt: Direct en Mensgericht
Kenmerkend: extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.

S = Stabiel
Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving: Indirect en Mensgericht
Kenmerkend: introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.

C = Consciëntieus
Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures: Indirect en taakgericht
Kenmerkend: introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

(meer informatie over DISC kun je hier vinden)

Wat levert de training team kracht op?

De training levert op:

 • Een betere onderlinge communicatie
 • Een betere samenwerking
 • Een positievere vibe in het team
 • Beter benutten van elkaars kwaliteiten
 • Samenwerken vanuit de unieke teamkwaliteit(en)
 • Elkaar helpen, ook in het behoeden voor valkuilen
 • Betere individuele- en teamprestatie
 • Een krachtige uitstraling naar in en -externe klanten
 • Een sterk samen gevoel
 • Een team voor zelfvertrouwen
MAATWERK

Elke training team kracht is maatwerk, omdat elk team, teamdoel, organisatiedoel, ervaring, teamsamenstelling, beschikbare tijd en budget en leerbehoefte anders is.

We stemmen de wensen en mogelijkheden graag zo af dat, rekening houdend met bovenstaand, een zo optimaal mogelijk resultaat wordt behaald.

De training team kracht kan zowel op locatie als ‘incompany’ verzorgd worden. De training heeft een minimale duur van 1 dag. Maar ook voor een meer verdiepende training van 1,5 (bijvoorbeeld 1 dag + avondprogramma) of zelfs 2 dagen kan gekozen worden. Een 2-daagse training kan gecombineerd worden met één of meerdere teambuildingactiviteiten.

Ook is het ontwikkelen van positief gedrag, zoals pro-activiteit, ondernemerschap of klantgerichtheid uitstekend te combineren met deze training.

TRAINING ONLINE VOLGEN?

Al onze (bedrijfs)trainingen, workshops en coaching bieden we ook online aan, live met trainerInteractief, efficiënt en met resultaat!

Nieuwsgierig? >>Bekijk hier hoe een Online training met Live Video werkt.

ervaringen van deelnemers

 • Benny SmeetsBenny SmeetsCareffect

  Ik heb van Yvo een DISC training mogen meemaken. Onderdeel daarvan was een persoonlijk gesprek waarin Yvo coacht over het omgaan met je eigen stijl. Yvo is een erg prettige sparringspartner. Hij kan op basis van de analyse herkenbare gedragseigenschappen concreet benoemen en daarbij tips geven om effectiever je eigen gedrag te sturen en te anticiperen op gedrag van je gesprekspartner.

 • Monique HoubenMonique HoubenMediahuis Limburg

  Een professionele, gedreven en resultaatgerichte coach met veel passie en praktijkervaring ", zo heb ik Yvo leren kennen tijdens onze samenwerking bij Mediahuis Limburg. Het afgelopen jaar heeft Yvo zijn expertise gewijd aan het versterken van onze salesmedewerkers middels coaching on the job, trainingen en workshops. Ik ben onder de indruk hoe Yvo medewerkers coacht, ze ondersteunt en naar een hoger niveau tilt. Met zijn praktijkvoorbeelden en zijn energieke manier van trainen weet hij enthousiasme over te brengen op medewerkers en haalt hij het beste in mensen naar boven. Yvo is met zijn vakbekwaamheid een aanrader voor elke organisatie die wil excelleren in sales.

 • Danny PalmenDanny PalmenSmit&Dorlas

  Yvo is een echte professional die met veel kennis van zaken, enthousiasme, passie en humor zijn trainingen geeft, waar je na afloop echt bij jezelf denkt van "hier heb ik echt iets aan gehad, hier ben ik wijzer en beter van geworden. Ik kan Yvo dan ook echt aan een ieder aanbevelen die behoefte heeft om zichzelf nog meer te ontwikkelen en/of zijn of haar kennis te verbreden.

 • Cyriel HendrixCyriel HendrixStepco

  “Trainen met veel diepgang, interactie en persoonlijke begeleiding, die toegepast kan worden op de praktijk. De trainingen zijn persoonlijk, professioneel en gericht op resultaat"

 • Kim NafzgerKim NafzgerMediahuis Limburg

  “Yvo is gedreven, enthousiast en communicatief zeer sterk. Vanuit zijn jarenlange praktijkervaring als leidinggevende heeft Yvo een zeer effectieve en eigen stijl van trainen en coachen ontwikkeld. Zowel tijdens individuele, als groepstrajecten, weet hij de kern van de zaak te benoemen en je praktijkgerichte adviezen mee te geven. Zijn gedrevenheid en enthousiasme tijdens de trainingen en coachingstrajecten zijn aanstekelijk en maken samenwerken met hem heel plezierig".

MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie of heb je een vraag over de training Team kracht? Neem dan gerust contact met ons op en vul onderstaand contactformulier in of bel 06-53900994.

  gratis whitepaper

  Succesvol door effectieve communicatie

  Een waardevolle handleiding voor leidinggevenden, teams, accountmanagers, HR managers, P&O adviseurs en ieder andere professional
  die succesvoller wil zijn in wat hij doet.

  TRAINERS

  YVONNE
  Gediplomeerd Styliste

  YVO
  Certified DISC Q4 trainer & NLP Coach

  certificering
  inspiratie
  ook interessant
  bel mij terug

  Als je hieronder je naam en telefoonnummer achterlaat, dan nemen wij contact met je op.