DOWNLOAD GRATIS WHITEPAPER

SUCCESVOL DOOR EFFECTIEVE COMMUNICATIE

Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak. Het klikt en met één woord begrijpen we elkaar. Met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.

In dit Whitepaper leg ik uit hoe je door gebruik te maken van het DISC model op elk type gesprekspartner kunt afstemmen, zodat de communicatie optimaal verloopt.

Een waardevolle handleiding voor leidinggevenden, teams, accountmanagers, HR managers, P&O adviseurs en ieder andere professional die succesvoller wil zijn in wat hij doet.

maak kennis met

disc

wat is disc ?

Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. De inzichten die DISC biedt helpen om relaties op te bouwen en te herstellen, meer inzicht te verwerven in jezelf en anderen, conflicten op te lossen, en optimale communicatie te realiseren.

De letters DISC staan voor:

D = Dominant
Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen: Direct en Taakgericht
Extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.

I = Interactief
Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt: Direct en Mensgericht
extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.

S = Stabiel
Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving: Indirect en Mensgericht
introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.

C = Consciëntieus
Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures: Indirect en taakgericht
introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

 

Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

PERSOONLIJK DISC PROFIEL

Een DISC profiel is een rapport dat inzicht geeft in jouw eigen communicatie- en gedragsstijl, oftewel DISC stijl van jezelf maar ook van de ander. De analyse die gebaseerd is op een online vragenlijst, geldt als input voor jouw persoonlijke DISC stijl profiel.

PARTNERSHIP MET DISC Q4 PROFILES
De DISC profielen die ik gebruik zijn van Q4 Profiles. Een bewuste keuze omdat deze profielen een duidelijke uitleg geven over iemands communicatie en gedrag. De kwaliteit van de profielen is van de hoogste standaard en de bruikbaarheid en toepasbaarheid het meest praktisch in vergelijking met wat ik tegenkom in de markt. En de praktische toepasbaarheid, daar het gaat het in mijn ogen toch vooral ook om.

UNIEK: NEDERLANDSE VALIDATIE
Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel is een gevalideerd instrument, en als enige DISC profiel geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven. Het voordeel hiervan is het aantal personen dat zich ook daadwerkelijk echt herkend in het eigen profiel tegen de 100% is.

PROFIEL VAN DISC Q4 PROFILES GEEFT INZICHT IN
Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel geeft inzicht in de verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in jezelf. Wat is jouw natuurlijke manier van doen? Hoe ga je om met bepaalde situaties onder druk? Wat is jouw stijl van communiceren? Wat zijn jouw onbewuste drijfveren?

Uitgangspunt is het DISC model, bestaande uit 4 basisstijlen: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Het profiel beschrijft jouw natuurlijke gedragsstijl en geeft handvatten om prettiger te werken, te leven en om te gaan met anderen.

Het DISC profiel geeft inzicht in:

 • De karakteristieken van jouw persoonlijke stijl en kernpatroon (jouw “werkelijke Ik”).
 • Hoe gedraag je je van nature? Hoe doe je de dingen?
 • Hoe reageert je onbewust op situaties? Hoe ga je om met situaties onder druk?
 • Talenten en groeimogelijkheden.
 • Sterkten en valkuilen op het gebied van communicatie.
 • Persoonlijke stijl in relatie tot werk.
 • Communicatietips gerelateerd aan de verschillende DISC stijlen.

 

Wat levert een DISC profiel op ?

Met de inzichten uit het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel ga je:

 • Prettiger en effectiever samenwerken en leven met anderen
 • Voorkom je de meeste conflicten en als deze toch ontstaan ga je er beter mee om
 • Jezelf en anderen in grotere mate positief beïnvloeden
 • Jouw talenten beter inzetten, waardoor je betere resultaten boekt
 • Minder snel in je valkuilen vallen
 • Effectiever persoonlijk leiderschap toepassen
 • Beter in staat zijn zelfmanagement toe te passen

EEN INDRUK KRIJGEN VAN EEN DISC Q4 PROFIEL?

Een voorbeeld van het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel kun je hier downloaden:

DISC stijl van de ander: meten of observeren?

OBSERVEREN
Je kunt iemands DISC stijl observeren als je goed kijkt en luistert naar de verbale en non-verbale communicatie. Wil je leren hoe je dit doet? Tijdens onze trainingen en workshops leer je observeren en interpreteren van iemands DISC stijl.

Je kunt ook alvast onze whitepaper ’10 life changing communicatietips – succesvol door effectieve communicatie’ downloaden. In deze whitepaper leer je:

 • Waar je bij het observeren van je gesprekspartner op moet letten
 • Hoe je jouw gesprekspartner plaatst binnen het DISC model
 • Hoe je met communicatie op elk type kunt afstemmen, zodat deze effectief verloopt

METEN
Je kunt jouw DISC-stijl ook meten met een DISC analyse in de vorm van een (online) vragenlijst. Ieder temperament uit deze analyse is even belangrijk. Niet alleen de hoogst scorende, maar ook de laagst scorende temperamenten geven informatie. We bieden het meten van je DISC Stijl, inclusief een persoonlijk profiel aan bij verschillende trainingen, workshops en individuele trajecten. Onder het kopje ‘waarbij gebruik ik DISC’  lees waarbij ik DISC inzet.

PERSOONLIJK DISC PROFIEL
De uitslag van de analyse wordt in een DISC profiel weergegeven en uitgelegd. Dit is een rapport dat de DISC analyse, en de bijbehorende grafiek, op een begrijpelijk manier vertaalt en verrijkt met o.a. concrete tips over hoe kwaliteiten in te zetten en het valkuilen te vermijden.

WAARBIJ GEBRUIK IK DISC ?
DISC gebruik ik bij workshops, trainingen en coaching waarbij persoonlijke-, professionele,- en teamontwikkeling centraal staan. Zie onderstaande mogelijkheden, waarbij ik DISC inzet om de effectiviteit van de training, workshop of coaching te  vergroten:

 

MOGELIJK OOK INTERESSANT
DISC kent vele toepassingen. Naast teamontwikkeling, professionele- en persoonlijke ontwikkelgebieden, bieden we ook maatwerktrajecten speciaal voor:

 • Commerciële professionals; ontdek en verbeter je kwaliteiten en aandachtspunten binnen het verkoopproces, maak een klik met elke klant
 • Leidinggevenden; geef effectiever leiding, leiderschapsstijlontwikkeling
MEER INFORMATIE?

Wil je meer informatie over DISC trainingen, workshop of coaching? Neem dan gerust contact met ons op en vul onderstaand contactformulier in of bel 06-53900994.

  TRAINER

  Yvo
  Certified DISC Q4 trainer en NLP Coach

  certificering
  inspiratie
  toepassing disc

  DISC wordt ingezet bij:

  bel mij terug

  Als je hieronder je naam en telefoonnummer achterlaat, dan nemen wij contact met je op.