Heb jij al eens een kleuranalyse laten doen en twijfel je over het resultaat?
Lees dan deze update over de Kleuranalyse van Esther. Ze koos voor een Second Opinion, omdat ze onzeker was over een eerder advies ….

Voordat Esther een eerste keer een Kleuranalyse laat uitvoeren, verft ze haar haren altijd in een warme koper kleur. Deze kleur staat haar mooi vindt ze.  Enkele online testjes, waaruit blijkt dat ze een herfsttype is, bevestigen haar gevoel dat is koper een mooie kleur voor haar is. Toch is ze nieuwsgierig of deze haarkleur voor haar wel de beste keuze is?

Daarnaast heeft ze door de jaren heen een behoorlijke garderobe met outfits , die matchen bij een herfsttype. En ze wil nu toch wel graag weten of ze de juiste keuzes maakt met het kopen van kleding.

Een afspraak bij een kleurconsulente is dus snel gemaakt...

Aiii…een zomertype?!

De kleurenconsulente gaat enthousiast met haar aan de slag. Na wat getwijfel over het exacte type, komt de uitslag uit de bus: Ze blijkt een zomertype te zijn in plaats van het verwachte en gehoopte herfsttype. Dit is even schrikken natuurlijk, want ze heeft haar hele garderobe afgestemd op een herfsttype!

Nieuwe garderobe en haarkleur

Even door de pijn heen bijten, denkt ze. Maar nadat ze van de eerste schrik bekomen is, volgt ze het advies op en verft ze haar haren asblond en vervangt ze haar garderobe door kleding te kopen in zachte zomerkleuren.

Hoe reageren vriendinnen op haar nieuwe kleuren?

De reacties van haar vriendinnen zijn wisselend op de nieuwe outfits. En ook zelf kan ze maar niet wennen aan de meeste kleuren en helemaal niet aan het blonde haar. Ze voelt zelf dat het op de een of andere manier niet bij haar past, maar misschien is het ook even wennen….

Soms geeft je gevoel de juiste richting aan en is een Kleurenanalyse een bevestiging. Voor anderen is het een eyeopener en is het een mooi begin voor een passende garderobe. In het geval van Esther zou het laatste het geval moeten zijn, maar tochh blijft de twijfel..

Ik kan het iedereen aanbevelen !

Onzekerheid blijft

De onzekerheid blijft echter en de reacties van anderen blijven ook gematigd positief. Daarom overweegt ze een nieuwe analyse.

Second Opinion

Met deze boodschap meldt Esther zich bij mij. Een interessante uitdaging natuurlijk! Iemand die er zo mee bezig is en zich niet lekker voelt bij de outfits die ze nu draagt, wil ik graag helpen.

Tijdens de analyse blijkt dat Esther een warm type is en geen ‘koel type’, zoals tijdens de eerdere analyse blijkt. Het zomertype is een zogenaamd ‘koel type’.  Esther heeft warme ogen, en een gele ondertoon in haar huid. Haar boventoon is wat rood. Dit kan misschien voor de verkeerde analyse hebben gezorgd. Belangrijk bij het bepalen van het juiste kleurtype is dat gekeken wordt naar de ondertoon.

Het leggen van de doeken geeft uitsluitsel

Het leggen van doeken is een belangrijk onderdeel tijdens de kleuranalyse. Ik besteed hier altijd veel aandacht aan, omdat ik ernaar streef dat de klant zelf ook de verschillen tussen wat de verschillende kleuren doeken doen met de uitstraling van je gezicht.

Donkere gemengde kleuren laten haar stralen

Bij Esther staan de doeken met donkere gemengde kleuren van de herfst haar heel warm in haar gezicht en maken de zomer tinten haar bleek. Ook wordt de rode gloed op haar gezicht nog duidelijker bij de zilveren doek die ik bij haar leg. De zomertinten zetten haar geen kracht bij in het gezicht, maar zorgen juist voor een negatief effect.

Tijdens het leggen van de doeken en door het geven van mijn toelichting, ziet Esther duidelijk welke kleuren wel voor haar werken en welke niet. Daardoor is ze snel overtuigd van de juiste ‘uitslag’: Een herfsttype!

Esther is blij met deze uitslag. Eindelijk uitsluitsel en een advies waar ze zich zelf goed bij voelt. Haar enthousiasme heeft meteen tot een afspraak bij de kapper geleidt om haar kapsel weer in de juiste kleur te verven. Zie links het resultaat…

Wat vind jij haar beter staan??

Heb jij ook een dergelijk ervaring als Esther? Heb je al eens een Kleuranalyse laten uitvoeren, maar voel je je niet ‘happy’ in de outfits die je draagt? Dan is een ‘Second Opinion’ een echte aanrader! Het voordeel van een Second Opinion is dat deze slechts en half uurtje duurt én dat ik deze aanbiedt voor slechts € 35,-

’De locatie waar de analyse wordt gegeven is perfect. Er is veel daglicht waardoor het zeker een geslaagde analyse wordt. Ik zou het ten zeerste aanbevelen voor iedereen. Het investeren in een juiste garderobe levert juist geld op omdat je geen miskopen meer doet. Ik ben zeer leuk geholpen door Yvonne. Het was een heel leerzame ervaring.’’

Heb jij interesse in een Second Opinion of een reguliere Kleurenanalyse?
Mail me: info@style-shops.nl
Of bel: 043-3654740

Wil je meer informatie of direct inplannen?
Klik op link: Kleuranalyse

Wil je eerst ‘proeven’?
Schrijf je dan in voor de Kleurproeverij. Kom gezellig met één of meerdere vriendinnen!
Tijdens dit gratis uurtje geef ik je uitleg en laat ik je ‘proeven’ aan een Kleuranalyse, inclusief praktische ‘styling tips’, waardoor jij er direct nog stralender uitziet:
Klik op link: Kleurproeverij

IMG_8173
IMG_8177

Gerelateerde berichten

%s

U moet ingelogd zijnom berichten te posten.