JE GARDEROBE IS EEN PRESENTATIE VAN JEZELF
Zó creëer je hem...
“‘MET EEN OPGERUIMDE GARDEROBE HEB IK MEER OVERZICHT EN IK KAN BETER SETS SAMENSTELLEN”
EN DAARDOOR PRESENTEER IK ME ALTIJD OP MIJN BEST!

TIPS VOOR EEN OPGERUIMDE EN OVERZICHTELIJKE KLEDINGKAST

De zomer is ten einde en dat betekent dat je kledingkast weer eens even goed moet worden opgeschoond en opnieuw ingedeeld. Maak plaats voor nieuwe aankopen in je juiste kleur & stijl. Een onoverzichtelijke en uitpuilende kledingkast is zeer vervelend en zal ervoor zorgen dat je minder creatief bent in het maken van mooie combinaties of zorgt ervoor dat je maar een klein gedeelte draagt.

HOE BEGIN AAN DIT KARWEI ?!

HOE IK MIJN GARDEROBE OPRUIM?

Twee keer per jaar haal ik zelf altijd alle kleding uit de kast en orden ik opnieuw mijn kleding zodat ik alles weer overzichtelijk heb voor het aankomende seizoen.

Dit zorgt ervoor dat ik fris op mijn geheugen heb wat ik nog heb hangen en geeft inzicht in wat ik nog graag zou willen a.d.v. de laatste modetrends. Dit lijkt een mega karwei maar met de volgende tips kom je goed doorheen.

MAAR EERST…

Zet een lekker muziekje op en zorg ik voor goed licht 💡

EEN OPGERUIMDE GARDEROBE: 3 TIPS

Om te beginnen sorteer je je Winterkleding uit over 3 stapels

  1. Stapel 1: houden 😍
  2. Stapel 2: twijfelgevallen 🤔
  3. Stapel 3: must go 🔚

Hoe ga je te werk?
Kleding wat je de vorige winter niet hebt gedragen. Vraag je af of je het nu wel wilt gaan dragen. Zo nee? Stop het in een zak voor het Leger des Heils, geef het weg aan iemand die je er een groot plezier mee kan doen. Of zet het op marktplaats of op Shop my closet. Een leuke pagina voor tweedehands kleding.

Wat gooi je weg?
Dit is kleding wat stuk is, begint te pullen, geen mooie pasvorm meer heeft, vlekjes heeft, verkeerde kleur heeft ( na advies ), niet meer past. Weg ermee! Mooi excuus om je kledingkast weer aan te vullen met nieuwe passende items.

TIP VOOR HET AANVULLEN VAN JE GARDEROBE MET DE JUISTE ITEMS
Je komt tijdens het maken van de stapeltjes wellicht kledingstukken tegen die  helemaal niet of slechts een enkele keer gedragen hebt? Je bent niet de enige, dus maak je niet ongerust. Maar liefst 30% van alle kleding die door vrouwen in Nederland gekocht wordt, blijft (zo goed als) ongedragen! Zonde geld natuurlijk. Budget dat je beter had kunnen besteden in items die je wél met plezier draagt. De reden van het niet dragen zit ‘m vaak in dat je jezelf niet prettig voelt in deze kleding. Het maakt je flets, je draagt het niet met zelfvertrouwen of voelt je er gewoonweg oncomfortabel in. Dit heeft alles te maken met kleur. Als de items die je koopt niet zijn afgestemd op jouw kleurtype, laat je het gewoon hangen in de kast, met de hierboven genoemde redenen.

EEN KLEURADVIES HELPT JOU!
Met een kleuranalyse en het aansluitende advies creëer jij een kledingkast die volledig bij elkaar matcht qua kleur én waarvan de items op jouw persoonlijk zijn afgestemd. Je kleurcombinaties zijn eindeloos. Let’s mix & match!!!

HOE MAAK IK MIJN KLEDINGKAST OVERZICHTELIJK?

☑️ Gebruik een en dezelfde kledinghangers. Dit oogt rustig.

☑️ Hang broeken bij broeken & rokjes bij rokjes

☑️ Heb je grote lades. Koop vlakverdelers of opbergbakken voor je lingerie, sokken, panty’s, e.d.

☑️ Maak combinaties en maak er een foto van. Altijd handig als je even inspiratieloos bent of als je je verslapen hebt.

☑️ Hang je ceintuurs aan de binnenkant van de deur.

☑️ Maak evt. onderscheid in werk en vrijetijdskleding. Zeker wanneer hier groot onderscheid in is.

☑️ Hang je kleding op kleur, mocht je nog geen kleuradvies hebben gehad, of op lengte.

☑️ Berg je zomerkleding op in vacuüm zakken. Dit bespaart ruimte.

☑️ Heb je een la over. Zet hier dan je schoenen in. Met de neus naar voren.

☑️ Hang je tassen, clutches op aan een haak of zet ze in je kast zodat je ze goed kan zien. Wissel hiermee en stem af op de gelegenheid. Feestje, etentje, shoppen of je werk.

WIL JE HULP MET HET OPRUIMEN EN INRICHTEN VAN JE GARDEROBE?

We kunnen je helpen met inrichten van je gardorobe, zodat deze een overzichtelijk presentatie vormt van jezelf! We bieden verschillende mogelijkheden, allen onder begeleiding van gediplomeerd en gepassioneerd Styliste Yvonne:

Check voor informatie >> Garderobe advies door LifeStyle by Yv’s

opgeruimde kledingkast_1

Gerelateerde berichten

%s

U moet ingelogd zijnom berichten te posten.