BOEKEN

VITALITEIT IN ORGANISATIES

Is vitaliteit ook in jouw organisatie een hot item? Vitale bedrijven presteren simpelweg beter, omdat ze energieker, creatiever, innovatiever en wendbaarder zijn. Vitale medewerkers zijn meer bevlogen, werken beter samen, creëren een positievere werksfeer en ervaren meer werkplezier. Hoe zorg jij voor een vitale organisatie? 

.

Samen met mijn collega’s aan de slag met het thema Vitaliteit. Een leuk en vooral ook leerzaam traject. Ik voel me veel beter in balans, ben energieker en werk fijner samen met mijn collega’s. Ik ervaar ook veel minder stress, terwijl het zeker niet minder druk geworden is!

WAAROM INVESTEREN IN VITALITEIT IN JOUW ORGANISATIE ?

Vitaliteit in organisaties is hot en de verwachting is dat dit thema alleen maar meer aandacht zal krijgen. De reden hiervan is goed te verklaren: De gemiddelde levensverwachting neemt toe, jouw medewerkers worden gemiddeld ouder. Deze ‘oudere’ medewerkers vormen het kennisinstituut binnen jouw organisatie. Je hebt er alle belang bij dat deze kennis binnen jouw organisatie behouden blijft én (op termijn) wordt doorgegeven aan medewerkers die hen opvolgen.

WAAROM IS KENNIS BEHOUDEN BELANGRIJK?
Het behouden en kunnen doorgeven van kennis is een belangrijke succesfactor om binnen het veranderende speelveld waarbinnen organisaties opereren, zoals globalisering, disruptie, digitaliseren en hyper concurrentie succesvol te blijven. Vitale organisaties met vitale medewerkers zijn beter in staat om in te spelen op al deze veranderingen en kunnen beter schijnbare bedreigingen, voortkomende uit het veranderende speelveld, ombuigen in kansen.

WAAR INVESTEER JE IN MET EEN VITALITEITSPROGRAMMA IN JOUW ORGANISATIE?
Door te investeren in een goede gezondheid van jouw medewerkers, zijn ze duurzaam inzetbaar. Medewerkers die op hoge leeftijd fysiek en mentaal fit zijn, blijven langer productief en werken langer door met meer passie en plezier. Maar ook jonge(re) medewerkers zijn simpelweg succesvoller en leveren een belangrijkere bijdrage aan het realiseren van de organisatiedoelen, als ze vitaal zijn. Vitale medewerkers zijn beter in staat hun potentieel te benutten!

VITALITEITSPROGRAMMA’S VOOR ORGANISATIES: WAT MAAKT ONZE AANPAK UNIEK?
Wij geloven dat het aanbieden van laagdrempelige vitaliteitsprogramma’s aan organisaties en haar medewerkers, die door de medewerkers zelf met enthousiasme gedragen worden, het meest succesvol zijn. De programma’s die we aanbieden worden daarom (deels) gevormd door cocreatie met de opdrachtgever en de medewerkers. Laagdrempelig, enthousiasmerend, samen, resultaatgericht en duurzame gedragsverandering zijn de kernwoorden die de pijlers vormen onder onze vitaliteitsprogramma’s voor organisaties

WELKE ORGANISATIES KIEZEN VOOR ONZE VITALITEITSPROGRAMMA’S?
Organisaties die sterkere medewerkers willen, die langer, beter en met meer plezier hun bijdrage leveren aan het realiseren van de organisatiedoelen, kiezen voor onze vitaliteitsprogramma’s.

Jouw organisatie heeft de ambitie om het volgende te realiseren:

? Prestaties te verbeteren

? Een aangenamer werkklimaat

? Het ziekteverzuim positief te beïnvloeden

? Meer tevreden werknemers én klanten

? Een snellere groei in klanten

? Een betere positie op de in- en externe arbeidsmarkt

? Minder groot personeelsverloop

? Een positiever imago, zowel intern als extern

? Medewerkers die meer en slimmer met elkaar samenwerken

VOORBEELD VITALITEITSPROGRAMMA

Fase 1 | Medewerkers informeren over het thema vitaliteit
Deze fase staat in het teken van intern communiceren over het thema vitaliteit

Fase 2 |  Draagvlak creëren voor vitaliteitsprogramma
Het thema vitaliteit komt op de interne agenda en er wordt input gevraagd aan de medewerkers

Fase 3 | Behoefte creatie en enthousiasmeren voor verbeteren persoonlijke vitaliteit
De pijlers onder een gezonde leefstijl krijgen aandacht. Effecten van een goede en minder goede leefstijl worden belicht. In groepen wordt gewerkt met het thema vitaliteit, in de vorm van een workshop, waarbij kennisdeling en bewustwording centraal staan. Een spelelement, zoals een vitaliteitsquiz, kan onderdeel zijn van de workshop om op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier bezig te zijn met thema vitaliteit.

Fase 4 | Persoonlijke Vitaliteit en gedragsverandering
Deelnemers worden (idealiter) gedurende 12 weken persoonlijk begeleid in een vitalere leefstijl met gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig relaxen. Ook roken en alcoholgebruik krijgt aandacht. De persoonlijke begeleiding bestaat o.a. uit een individuele intake met:

 • Lengte, gewicht, quetelet index/BMI, bepaling middelomtrek en vetpercentage meting
 • Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust
 • Leefstijlvragenlijst / vragenlijst met betrekking tot gezondheidsklachten
 • Bepalen persoonlijke doelen en opstellen persoonlijk stappenplan, gericht op de eigen leefstijlverbetering, waarbij de uitgangspunten binnen de Fitbalansdriehoek: eten, bewegen, relaxen de basis vormt.

Persoonlijke begeleiding
De deelnemer wordt gedurende het traject begeleid met op maat voedingsadviezen, tussentijdse meetmomenten en persoonlijke coaching die helpt in de gewenste gedragsverandering, die nodig is voor een vitaler en fitter leven.

Fase 5 | Successen delen en vieren
Wat heeft het vitaliteitsprogramma voor de medewerkers en de organisatie opgeleverd? Wat zijn de merkbare effecten? Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst worden succes gedeeld en gevierd.

 

Dit is een voorbeeld van een programma. Elk vitaliteitsprogramma is maatwerk. Daarom komen we graag met jou in gesprek om het programma af te stemmen op de exacte behoefte en gewenste doelstellingen.

TARIEVEN

Vitaliteitsprogramma in organisatie: v.a. € 99,- per deelnemer (Excl. btw en eventuele locatie/cateringkosten)
Voorbeeld bovenstaand Vitaliteitsprogramma: Indicatief € 399,- per deelnemers (10 tot 20 deelnemers, (Excl. btw en eventuele locatie/cateringkosten)

Je medewerkers weten voortaan de juiste keuzes te maken binnen een gezonde leefstijl. Ze doen niet zomaar boodschappen, maar ze eten bewust en gezond, bewegen voldoende en relaxen regelmatig. Ze ervaren zelf een grotere mate van fitheid en positiviteit en zijn beter in conditie, waardoor ze een grotere bijdrage leveren aan het realiseren van de organisatiedoelen.

✅ Medewerkers weten de juiste keuzes te maken met gezonde voeding

✅ Ze krijgen inzicht in hun eigen gedrag en wat ze kunnen veranderen ten aanzien van een gezonde leefstijl

✅ Ze ontwikkelen hun eigen FIT actieplan en worden intensief begeleid in de verandering naar een vitaler leven

✅ Ze krijgen veel handige en praktische tips over hoe je een gezonde leefstijl kunt leiden

✅ Een wekelijks, persoonlijk voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst maakt verantwoord eten gemakkelijk

Tijdens het Vitaliteitsprogramma worden de deelnemers begeleid door een professionele en gepassioneerde leefstijlcoach

Uit een onderzoek van zorgverzekeraar Menzis blijkt dat 87% van de organisaties de Vitaliteit van haar werknemers belangrijk vindt. In de praktijk doet maar 23% van de werkgevers hier echt iets mee. Bij slechts 6% van de organisaties maakt Vitaliteit onderdeel uit van de bedrijfsstrategie. Vitale medewerkers zijn in staat het verschil voor jouw organisatie te maken. Vitaliteit zou daarom een onlosmakelijk geheel van de strategie van iedere organisatie moeten zijn.

Gezamenlijk op een actieve manier aan de slag met het thema Vitaliteit in jouw organisatie? Een fittere, beter presterende organisatie door fittere, beter presterende medewerkers?

Een Vitaliteitsprogramma in jouw organisatie is er al vanaf €99,- per deelnemer

 Heb je interesse? Bel 06-53900994 of neem contact op:

Heb je interesse of een vraag?

  CERTIFICERING
  OOK INTERESSANT
  BEL MIJ TERUG

  Als je hieronder je naam en telefoonnummer achterlaat, dan nemen wij contact met je op.